Τέλη Ιουνίου η πρώτη φάση του πιλοτικού σχεδίου
«Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»

Τέλη Ιουνίου η πρώτη φάση του πιλοτικού σχεδίου

Τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει να δουλεύεται το πιλοτικό σχέδιο με το οποίο θα αλλάξει όψη το ιστορικό κέντρο «Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», ενώ η πρώτη φάση του σχεδίου θα παραδοθεί τέλη Ιουνίου, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας η ενοποίηση του ιστορικού κέντρου είναι ένα κομμάτι του σχεδίου, ενώ σημείωσε ότι αυτό το κάνουν όλες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη. Όπως αποκάλυψε, υπήρξε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου έγινε κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία είχε να γίνει από το 2004, ενώ τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν επίπτωση στην πόλη μόλις 4%.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «το στοίχημα της πόλης είναι η μεικτή χρήση, να συμβιώνουμε όλοι μαζί οι μόνιμοι κάτοικοι οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες, και αυτό θέλουμε να πετύχουμε», ενώ ανέφερε ότι «ο Μεγάλος περίπατος απελευθερώνει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μια εικόνα για τα έργα που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι θα είναι ένα έργο ζωντανό και ανοιχτό, το οποίο θα γίνει σταδιακά. «Θα το παρακολουθούμε, θα το αξιολογούμε και στην συνέχεια θα έρθουν οι μόνιμες αλλαγές» σημείωσε.

Το σχέδιο για την δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στην Αθήνα, του αποκαλούμενου και ως «Μεγάλου Περιπάτου», συνολικού μήκους διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα, εγκρίθηκε εχθές, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβίωσης και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου, που θα δημιουργήσει έναν Μεγάλο Περίπατο με διαδρομές που θα ενώνουν για πρώτη φορά τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, τους παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς θησαυρούς της.