7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ταϊλάνδη - Κορονοϊός: Αναμένει 140 εκατ. δόσεις εμβολίων εντός του τρέχοντος έτους

Ταϊλάνδη - Κορονοϊός: Αναμένει 140 εκατ. δόσεις εμβολίων εντός του τρέχοντος έτους
Φωτογραφία αρχείου

Η Ταϊλάνδη αναμένει να έχει 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού κατά τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η χώρα επιταχύνει τον εμβολιασμό στη μάχη κατά των μολύνσεων που καταγράφει κάποιες ενδείξεις υποχώρησης, όπως δήλωσε σήμερα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ περισσότερων από 23.000 κρουσμάτων μόλυνσης, προηγούμενα μέσα στο μήνα.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 16.536 νέα κρούσματα μόλυνσης και 264 θανάτους.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών παραμένει μεγάλος, είναι πιθανό ότι αυτός, τελικά θα μειωθεί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θανακόμ Γουανγκμπουνκονγκτσάνα.

Υπογραμμίζεται ότι με την τάση μείωσης να καταγράφεται στον αριθμό των περιστατικών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή, τη χαλάρωση μερικών από τα περιοριστικά μέτρα στην Μπανγκόκ, αλλά και σε άλλες 28 επαρχίες υψηλού κινδύνου, επιτρέποντας περισσότερα ταξίδια, αλλά και την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των εστιατορίων από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης αναμένεται σύντομα να εκδώσει ανακοίνωση για την επανέναρξη των τοπικών πτήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, όπως επίσης και μέτρα ελέγχου του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Εντούτοις, αεροπορικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων της Asia Aviation και της Bangkok Airways έχουν ήδη ανακοινώσει την αποκατάσταση μερικών τοπικών πτήσεων τους, από την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ταϊλάνδη άρχισε το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού της τον Ιούνιο, ενώ μέχρι τώρα, μόλις περίπου το 11% του πληθυσμού της που ξεπερνάει τα 66 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ