Τα πιθανά μέτρα για την Αττική, ποιοι δήμοι καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα
Κορονοϊός

Τα πιθανά μέτρα για την Αττική, ποιοι δήμοι καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και «κλείδωσαν» τα μέτρα για την Αττική, προκειμένου να μπει φραγμός στην αυξανόμενη πορεία της επιδημίας του κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. 

Αρκετά μέλη της επιτροπής των λοιμωξιωλόγων εισηγήθηκαν μέτρα που θα αφορούν το σύνολο της Αττικής, ωστόσο κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν μια εικόνα που θα προβλέπει τοπικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Κηφισιάς και ο δήμος Πειραιά.

Στη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αφορούν τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, τις λαϊκές αγορές, αλλά και την πιθανή χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους - μέτρο που επιδιώκεται να αποφευχθεί.

Επίσης προβλέπεται περιορισμός συναθροίσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι τα 20 άτομα. Τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων με τέσσερα άτομα ή έξι αν πρόκειται για οικογένειες. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και θα ανοίγουν στις 7 το πρωί. Παύση λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων.

Στο «κόκκινο» οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς και Κηφισιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Κηφισιάς και ο δήμος Πειραιά.
 

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Σύψας: Οριζόντια η εφαρμογή των νέων μέτρων στην Αττική

Μ. Παγώνη: Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλειά μας