Μ. Παγώνη: Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλειά μας

Μ. Παγώνη: Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλειά μας

«Η μάσκα είναι πλέον η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς του κορονοϊού, τότε η γενικευμένη χρήση μάσκας θα γίνει απαραίτητη»

Μιλώντας στο MEGA, η κα Παγώνη σχολίασε για τους αρνητές της μάσκας πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, είναι η ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειές του και το περιβάλλον τους».

Υποστήριξε επίσης πως έχει αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας δεν εμποδίζει την αναπνοή και πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι επιστημονικές.

Αναφερόμενη στο περιστατικό όπου αλλοδαπός θετικός στον κορονοϊό το έσκασε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, σημείωσε ότι αφενός ο άνδρας ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας και αφετέρου δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι το οποίο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Πρόκειται για μια ψυχολογική αντίδραση πολλών ανθρώπων στο άκουσμα των αποτελεσμάτων από το τεστ κορονοϊού, είπε η κα Παγώνη.

Πρόσθεσε πως «όπως και να ‘χει, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση, μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο».