Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς - Δείτε live

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς - Δείτε live

Μέτρα για την ανάσχεση του κύματος διασποράς κορονοϊού που πλήττει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική ανακοινώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει μέτρα για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, για τις κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα των εστιατορίων. 

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Δείτε live την ενημέρωση:

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και «κλείδωσαν» τα μέτρα για την Αττική, προκειμένου να μπει φραγμός στην αυξανόμενη πορεία της επιδημίας του κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. 

Αρκετά μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν μέτρα που θα αφορούν το σύνολο της Αττικής, ωστόσο κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν μια εικόνα που θα προβλέπει τοπικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Κηφισιάς και ο δήμος Πειραιά.

Στη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αφορούν τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, τις λαϊκές αγορές, αλλά και την πιθανή χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους - μέτρο που επιδιώκεται να αποφευχθεί.

Επίσης προβλέπεται περιορισμός συναθροίσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι τα 20 άτομα. Τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων με τέσσερα άτομα ή έξι αν πρόκειται για οικογένειες. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και θα ανοίγουν στις 7 το πρωί.