Τα «γαλόνια» της χυδαιότητας και οι «άκλαυτοι» αξιωματικοί

Τα «γαλόνια» της χυδαιότητας και οι «άκλαυτοι» αξιωματικοί

Οι όποιες ποινικές ευθύνες του κ. Βασίλη Ματθαιόπουλου, στον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανέθεσε την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την τραγωδία στο Μάτι και αφού καρατομήθηκε προς εξευμενισμό της κοινής γνώμης ο τότε αρχηγός, θα αναζητηθούν από τους εισαγγελείς με βάση τα «καταχωνιασμένα» στοιχεία της δικογραφίας και τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από τον πραγματογνώμονα Δ. Λιότσιο.

Η επίκληση δε του Χριστού και της Παναγίας εκ μέρους του, ως «μαρτύρων  της «καθαρότητας» του, πριν το πανελλήνιο ακούσει το θλιβερό και χυδαίο ηχητικό ντοκουμέντο της «ηγεσίας» του, τον καθιστούν αξιοθρήνητο. Ως άνθρωπο και ως αξιωματικό.

Είτε μετέφερε την πολιτική εντολή, επιθυμία, πίεση της τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είτε με δική του πρωτοβουλία προσπαθούσε να καλύψει την κυβέρνηση που τον έκανε αρχηγό, είτε ήθελε να συγκαλύψει το αισχρό «σύστημα» στα «σπλάχνα» της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο κ. Ματθαιόπουλος διεκδικεί το μέγιστο παράσημο χυδαιότητας. Ως άνθρωπος και ως αξιωματικός.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή θελήσει, εξαναγκαστεί (;) και φυσικά μπορέσει να αποδείξει ό,τι «μετέφερε» πολιτική εντολή άνωθεν για συγκάλυψη των ευθυνών της τραγωδίας το όνομά του από τον κύκλο της «σαπίλας» δεν θα φύγει ποτέ.

Το «ύφος και το ήθος» της ηγεσίας του και προφανώς της «εξουσίας» που τον επέλεξε και υπηρέτησε, έχουν καταγραφεί με τη φωνή του, τις λέξεις του, την αισθητική του, τις αξίες του.

Η ανθρώπινη ζωή, η τιμή, το καθήκον, έννοιες χωρίς αντίκρισμα για έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό σε ένα πόστο που δεν χωράει κανένα παιχνίδι, καμιά πολιτική σκοπιμότητα, καμιά άλλη… υπηρεσία. Τώρα που τραβήχτηκε όλη η κουρτίνα ας ψάξουμε για τους άλλους… άκλαυτους αξιωματικούς πλην του κ. Βασιλειάδη που τον «ξεγύμνωσαν» από πτητικά μέσα στις φωτιές στα Κύθηρα και την Ανατολική Μάνη προκειμένου να τον καρατομήσουν.

Όπως πχ τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Ράμφο, που συντόνιζε την υποστήριξη του αρχηγείου της Πυροσβεστικής τη νύχτα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι. ‘Ηταν ο αξιωματικός που είχε καταθέσει ότι οι αρχές γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν αρχίσει η σύσκεψη με τον Τσίπρα στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής. ‘Ηταν εκείνος  που είχε διαβιβάσει στο αρχηγείο: « Αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς». Ο αξιωματικός Ιωάννης Ράμφος «εξαναγκάστηκε σε αποστράτευση» από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που είχαν αποφασίσει εκείνη τη νύχτα της 23ης Ιουλίου πως ούτε οι νεκροί ούτε οι ζωντανοί θα έμπαιναν εμπόδιο στην μακροημέρευση της κυβέρνησής τους. Ευτυχώς για κάθε Ματθαιόπουλο υπήρχε ένας Λιότσος….