7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Τ. Ερντογάν: «Στη Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»

Τ. Ερντογάν: «Στη Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»

Με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, επιτέθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, κατηγορώντας μάλιστα την τελευταία ότι είναι «στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις».,

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στα «γεγονότα του 1922 στη Σμύρνη» είπε ότι «είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές» σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια».

Πρόσθεσε δε ότι «χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε δριμύτατα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας το «φασιστικό» κόμμα «που βαδίζει χέρι-χέρι με το φιλο-κουρδικό κόμμα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη», ενώ υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού.