Τ. Ερντογάν: Η Αν. Μεσόγειος είναι τεστ για την ειλικρίνεια της ΕΕ

Τ. Ερντογάν: Η Αν. Μεσόγειος είναι τεστ για την ειλικρίνεια της ΕΕ

Αμεροληψία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Τουρκίας, λέγοντας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή, ότι η στάση της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει δοκιμασία για την ειλικρίνειά της.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία «Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δικαίο και την περιφερειακή ειρήνη. Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο» συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.