ΥΠΑΜ Τουρκίας: «Συζητήσαμε με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ μέτρα πρόληψης στρατιωτικής εμπλοκής»

«Συζητήσαμε με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ μέτρα πρόληψης στρατιωτικής εμπλοκής»

Την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γνωστοποίησε με ανάρτηση στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας πως έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Παράλληλα, στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου αναφέρεται ότι προγραμματίζεται νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών τις επόμενες ημέρες.

Μ. Τσαβούσογλου: Μαξιμαλιστικές οι αξιώσεις της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο

Για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της ελληνικής πλευράς έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της γειτονικές χώρας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η Κύπρος απέρριψε τις προτάσεις της ΤΔΒΚ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Hurriyet, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο», ενώ συμπλήρωσε πως οι αξιώσεις της ελληνικής πλευράς είναι μαξιμαλιστικές.

«Χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του ψευδοκράτους ανέφερε πως «τα μονομερή βήματα παραβιάζουν τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ. Οι προτάσεις της ΤΔΒΚ απορρίφθηκαν από την ελληνική πλευρά».

Cem Ozdel/Turkish Foreign Ministry via AP