ΣΥΡΙΖΑ: Η «καταστολή» και ο «αυταρχισμός» δεν θα περιορίσει τις αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η «καταστολή» και ο «αυταρχισμός» δεν θα περιορίσει τις αντιδράσεις

«Η κυβέρνηση ματαιοπονεί εάν πιστεύει ότι με τον αυταρχισμό και τις πρακτικές άγριας καταστολής θα μπορέσει να περιορίσει τις αντιδράσεις των πληττόμενων από την πολιτική που εφαρμόζει», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και επιτίθεται κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θεωρώντας «υπόλογο».

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπόλογο για όσα συνέβησαν χθες και σημειώνει πως «μετά και από τη χθεσινή αντιδημοκρατική εκτροπή, ότι οφείλει να παραιτηθεί». «Εκτός και εάν υπηρεσιακοί παράγοντες υπερέβησαν εντολές του, οπότε οφείλει να τους εντοπίσει και να τους αποπέμψει άμεσα», τονίζει.

Αναφορικά με τη χθεσινή πορεία, ειδικότερα, κάνει λόγο για «επίδειξη αυταρχισμού και άγριας καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιτέθηκαν στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα», για να σχολιάσει ότι συνιστά «μια σαφή "ερμηνευτική εγκύκλιο" του νέου νόμου εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία αναγορεύει τη βία στην κύρια πολιτική επιλογή της απέναντι στην κοινωνία και τα αιτήματά της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται «στοιχεία και μαρτυρίες» καταγγέλλοντας ότι «η γενικευμένη αστυνομική βία εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη σπουδή εναντίον των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του» και μιλά επιπλέον για τραυματισμένους και προσαγωγές διαδηλωτών «υπό το καθεστώς αστυνομικής αυθαιρεσίας», για να προσθέσει πως η διερεύνηση των γεγονότων «είναι σίγουρο ότι θα αναδείξει ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες παρεκτροπές από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής».

Τέλος, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για μεθοδική κλιμάκωση του αυταρχισμού αναφέροντας περιπτώσεις προσαγωγών και συλλήψεων.