ΣΥΡΙΖΑ: Από το «όχι» στο «ναι» και τελικά στην καταψήφιση για την ΕΒΖ

ΣΥΡΙΖΑ: Από το «όχι» στο «ναι» και τελικά στην καταψήφιση για την ΕΒΖ

Μπάχαλο τα έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, καθώς όταν στριμώχτηκε από τον Α. Γεωργιάδη σχετικά με μια τροπολογία για την ΕΒΖ αναγκάστηκε να τα πάρει όλα πίσω, με δεδομένο ότι νωρίτερα είχε κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για την εν λόγω ρύθμιση. Εν τέλει, μολονότι, η ίδια ξεκαθάρισε ότι πολιτικά συμφωνεί με την ασυλια που δίδεται στα μέλη του ΔΣ της ΕΒΖ (που έχουν διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ), την καταψήφισε!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ακούγοντας την κυρία Τζάκρη να εξαπολύει τα πυρά της για την ρύθμιση, ανακοίνωσε ότι θα την αποσύρει αν ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψηφίσει. «Η ασυλία που δίνουμε είναι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σημειώστε ότι ήταν μέλη που διορίσατε εσείς - είναι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε αλλάξει κανέναν- και την ασυλία που λέτε ότι δώσαμε με προηγούμενο νόμο μας, την είχατε δώσει εσείς με τον νόμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Και τι έγινε; Ο νόμος που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έδινε ασυλία μέχρι την έκδοση δικαστικής αποφάσεως και εμείς την επεκτείνουμε μέχρι την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου. Με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα εδώ πέρα. Δεν είναι ωραίο να γίνεστε ρεζίλι στη Βουλή. Αυτό είναι ρεζίλι που κάνετε. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι. Θέλετε να μην το ψηφίσετε; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσει την τροπολογία θα την αποσύρω. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσει την τροπολογία για την ασυλία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, θα αποσύρω την τροπολογία και ας πάνε οι άνθρωποι στα δικαστήρια. Δικοί σας άνθρωποι είναι, αφού θέλετε να τους τρέχετε, ας τους τρέχετε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μόλις το άκουσε αυτό η Θ. Τζάκρη έσπευσε να τα… γυρίσει: «Ξέρετε, κύριε Υπουργέ, επειδή εσείς είστε παλιός κοινοβουλευτικός, ότι αν εμείς έχουμε διάσταση απόψεων και διαφωνούμε έστω και σε ένα σημείο, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε «όχι» στο σύνολο της τροπολογίας. Επομένως μη μου βάζετε τέτοια. Αν εσείς εδώ σήμερα δεσμεύεστε ότι δεν θα απολυθεί κανένας με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την εγκρίνουμε». Βέβαια στην ψηφοφορία λίγη ώρα αργότερα η κυρία Τζάκρη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την ρύθμιση και θα την καταψηφίσει...

Αδ. Γεωργιάδης για Θ. Τζάκρη: «Είμαι 13 χρόνια βουλευτής, αυτό δεν το έχω ξαναδεί»

Την κατάπληξή του για την στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη η οποία στην τοποθέτησή της στη Βουλή κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για μια τροπολογία που παρέχει ασυλία στα μέλη του ΔΣ της ΕΒΖ και εν συνεχεία την ψήφισε, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων σχολίασε το γεγονός αυτό λέγοντας: «είμαι 13 χρόνια βουλευτής αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει».

Όπως γράφει ο υπουργός: «Αφού μας κατακεραύνωσε η @tzakri για την τροπολογία μας για την ασυλία των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν της είπα ότι αν δεν την ψηφίσουν θα την αποσύρω....την ψήφισαν...αξίζει να το δείτε όλο για να καταλάβετε».