ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Συνήγορος Κουφοντίνα: Θα ζητήσουμε διακοπή της ποινής του Κουφοντίνα

Συνήγορος Κουφοντίνα: Θα ζητήσουμε διακοπή της ποινής του Κουφοντίνα

«Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου», ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ, σημειώνοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλώντας στον Ant1 η συνήγορος του Κουφοντίνα υποστήριξε ότι «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος» και η Πολιτεία κινείται «με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» και κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα 

Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν τον Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, επανέλαβε το επιχείρημά της πως «δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο». 

«Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό», υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι «δεν μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων».

Η δικηγόρος έκανε λόγο για «απαγωγή» του κρατούμενου, με το επιχείρημα ότι «ο νόμος λέει ότι η μεταγωγή πρέπει να γίνεται με αξιοπρέπεια».

«Η απεργία πείνας είναι νόμιμο δικαίωμα που παρέχεται από τον σωφρονιστικό κώδικα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», τόνισε ακόμα η ίδια.