Χανιά: Συνελήφθη γονέας που ξυλοκόπησε καθηγητή για τη μάσκα

Συνελήφθη γονέας που ξυλοκόπησε καθηγητή για τη μάσκα

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε ο γονέας ο οποίος χτύπησε καθηγητή σε σχολείο της περιοχής, όταν ο τελευταίος παρότρυνε το παιδί του να φορέσει μάσκα.

Νωρίτερα, να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είχε ζητήσει με παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τη στιγμή που ο μαθητής λάμβανε τη μάσκα από τον καθηγητή του, ο πατέρας του παιδιού μπήκε χωρίς άδεια στην αυλή και επιτέθηκε αρχικά φραστικά στον καθηγητή και στη συνέχεια τον χτύπησε με το κεφάλι του.

Ο καθηγητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου του έγιναν δύο ράμματα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Όπως αναφέρει και σε σχετική ανάρτήσή της η αρμόδια υπουργός «τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» και σημειώνει πως  «στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει τα εξής: «Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην είσοδο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα και μετά από παρατήρηση καθηγητή υπήρξε συμπλοκή.

Μιλώντας, σε τηλεοπτική εκπομπή ο 39χρονος γονέας παραδέθχηκε ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή, όπως ανέφερε προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του, προκειμένου εκείνο να εισέλθει στο σχολείo.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά», είπε.