Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Στις 10 το πρωί ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις και να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγμος των διαπερειφερεικών μετακινήσεων. 

Ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής μιλώντας στην ΕΡΤ  δήλωσε ότι δεν αναμένεται να γίνει σύσταση για να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.  Ο Δ. Παρασκευής σημείωσε ότι αν και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει μια ήπια πτωτική σταθεροποιητική τάση, τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα υπάρξει αύξηση όπως έδειξαν και τα λύματα.

Για τα επόμενα βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι «η Επιτροπή είναι θετική στο άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, με τον τρόπο που άνοιξαν και τα Λύκεια», καθώς -όπως είπε- «λειτούργησε πολύ καλά τόσο ως προς τη συμμετοχή όσο και τη δήλωση των αποτελεσμάτων».