Συνεχείς έλεγχοι στην Μύκονο σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι

Συνεχείς έλεγχοι στην Μύκονο σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο μετά τα φαινόμενα συνωστισμού χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Μάλιστα σύμφωνα με την Καθημερινή διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 15 καταστήματα, χωρίς ωστόσο, να καταγραφεί κάποια παράβαση.

Ωστόσο. οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενοικιαστή βίλας στην οποία γινόταν πάρτι, αλλά με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς - όλο το 24ωρο -, ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρισκόταν στο νησί ανήγγειλε έναρξη εντατικών ελέγχων στα νησιά και όχι μόνο, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού και την αποτροπή του συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τη Μύκονο, όπου βρίσκεται μετά το αίτημα ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος από τον δήμαρχο του νησιού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όπως μετέδωσε το Mega, ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο, καθώς μέχρι σήμερα επιτρεπόταν ο έλεγχος μόνο με εισαγγελική εντολή.