Συνάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ με τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Συνάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ με τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης συζητώντας για θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου και ειδικότερα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον εθελοντισμό και την καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τον πρόεδρο και την ΟΝΝΕΔ για τις σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στο συγκεκριμένο τομέα και συζητήθηκαν προτάσεις και απόψεις για την επεξεργασία ενός θεσμικού πλαισίου το οποίο θα ευνοεί την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εθελοντισμού και την αξιοποίηση στην πράξη της ευρείας διάθεσης για εθελοντική προσφορά που διέπει τους νέους ανθρώπους.

Ακόμη, συζητήθηκε η ουσιαστική θεσμική συμμετοχή των νέων σε κρίσιμα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην εργασία, στην ασφάλεια, στην εκπαίδευση, στις νέες τεχνολογίες και στην παροχή ίσων ευκαιριών σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος, ο Υπουργός τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να υποστηρίξει πρωτοβουλίες της Οργάνωσης προς τις ανωτέρω κατευθύνσεις και ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις επόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι προγραμματισμένες.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ευχαρίστησε τον Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και τις ενέργειές του με τις οποίες έχουν δοθεί οι δυνατότητες στους νέους ανθρώπους να είναι ουσιαστικοί συμμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια για το καλό της χώρας μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε δεσμευτεί πως δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Για εμάς, η προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν βιώματα και στάση ζωής. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενθαρρύνουμε τους νέους, ώστε να στηρίζουν εκείνους που μας έχουν ανάγκη».