Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον γ.γ του ΟΟΣΑ την Παρασκευή

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον γ.γ του ΟΟΣΑ την Παρασκευή

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Παρασκευή 2 Ιουλίου, θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann.

Πρωθυπουργός είχε προτείνει προ μηνών στον ΟΟΣΑ Τη διεύρυνση της συνεργασίας με τα στελέχη του σε δύο κρίσιμους τομείς, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την εξελισσόμενη αγορά εργασίας και την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

«Θα προσέθετα δύο θεματικές ενότητες όπου θα επιθυμούσα να παράγει ακόμα περισσότερο έργο ο ΟΟΣΑ -έχει ήδη δουλέψει πολύ συστηματικά αλλά πρόκειται για θεματικές που είναι πολύ σημαντικές για εμάς: Η πρώτη είναι η διασύνδεση της εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, με την ψηφιακή οικονομία και η δεύτερη είναι πώς θα μειωθούν οι ανισότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

όπως είχε σημειώνει ο πρωθυπουργός, «ως κυβέρνηση η οποία στοχεύει στην εφαρμογή τολμηρών αλλαγών που φέρνουν συνολικό μετασχηματισμό, παρά σε μικρές σταδιακές αλλαγές, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της στρατηγικής καλύτερης ανασύνταξης. Για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον και μια νέα αναπτυξιακή πορεία».