Συνάντηση εργασίας της ΝΔ στο Νυμφαίο Φλώρινας για την ανάπτυξη της Δ. Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη

Συνάντηση εργασίας της ΝΔ στο Νυμφαίο Φλώρινας για την ανάπτυξη της Δ. Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη

Στο Νυμφαίο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου συνάντηση εργασίας στελεχών του κόμματος από τη Δυτική Μακεδονία με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής με βιώσιμο τρόπο χωρίς λιγνίτη.

Οι αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της επιβάρυνσης των διεθνών τιμών στην ενέργεια εξαιτίας του υψηλού κόστους των ρύπων επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πρωταγωνιστήσουμε στη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας και να αλλάξουμε ταυτόχρονα το παραγωγικό μοντέλο σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία που η οικονομία τους εξαρτάται από την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.

Όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και όσα σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες για τη Δυτική Μακεδονία σε υποδομές, χρηματοδοτήσεις και ελκυστικά κίνητρα δημιουργούν το περιβάλλον για σημαντικές επενδύσεις με πολλές νέες θέσεις εργασίας. Κοινή επιδίωξη είναι να περάσουμε στη νέα εποχή γρήγορα στηρίζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της μετάβασης. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου δήλωσε: «Από το Νυμφαίο Φλώρινας, έναν ορεινό παραδοσιακό οικισμό με έντονο συμβολισμό για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος, η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει μία σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη. Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το καινούργιο είναι παροδική. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη μας από την περιοχή, εργάζονται προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή χωρίς να μείνει κανείς πίσω».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τ. Υπουργός και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Γιώργος Αμανατίδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Πίστη Κρυσταλλίδου, Γιάννης Μίσκας και Θανάσης Σταυρόπουλος και οι πρόεδροι των οργανώσεων ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης, ΔΕΕΠ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης και ΔΕΕΠ Φλώρινας Θωμάς Θεοδώρου.