Συμπληρωματικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον κινηματογράφο λόγω κορονοϊού

Συμπληρωματικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον κινηματογράφο λόγω κορονοϊού

Ολοκληρώνεται το Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Covid-19 και συμπληρώνεται με επιπλέον χρηματοδότηση 100 σεναρίων και 20 παραγωγών, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το συμπληρωματικό πρόγραμμα χρηματοδότησης αφορά 100 σενάρια ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, επιπλέον από τις ήδη υποβληθείσες προτάσεις που δεν έτυχαν χρηματοδότησης στο κυρίως ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης Covid-19. Στη συνέχεια, θα χρηματοδοτηθεί η παραγωγή 20 ταινιών από αυτές (10 μικρού μήκους και 10 ντοκιμαντέρ).

Τα ποσά της ενίσχυσης θα παραμείνουν τα ίδια, όπως και στο κυρίως πρόγραμμα, δηλαδή 2.500 ευρώ για κάθε σενάριο, 20.000 ευρώ για κάθε ταινία μικρού μήκους και 30.000 ευρώ για κάθε ταινία ντοκιμαντέρ.

Σχετικά με το Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Covid-19, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει ότι «προχώρησε στη διαδικασία αποστολής στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των 108 φακέλων παραγωγής ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ, που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι μετά την έγκριση των σεναρίων τους στην Α' φάση του Ειδικού Προγράμματος Covid-19, ώστε να αξιολογηθούν από τις επιτροπές που έχει ορίσει το υπουργείο για τον σκοπό αυτό. Με την επιλογή των 25 προτάσεων για τη παραγωγή ταινιών Μικρού Μήκους και των 25 προτάσεων για την παραγωγή ταινιών Ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται το Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Covid-19, το οποίο είχε σαν στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Μέσω του προγράμματος ενισχύονται 119 σενάρια με ποσό 2.500 το καθένα, 25 παραγωγές ταινιών Animation, συνολικού ύψους χρηματοδότησης 435.000 ευρώ, ενώ πρόκειται να ενισχυθούν 25 παραγωγές ταινιών Μικρού Μήκους με 20.000 ευρώ η καθεμία και αντίστοιχα 25 παραγωγές ταινιών Ντοκιμαντέρ με 30.000 ευρώ η καθεμία».