Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τραμπ: Θα υπάρξει «επαγγελματική» μετάβαση εξουσίας

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τραμπ: Θα υπάρξει «επαγγελματική» μετάβαση εξουσίας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντοναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν, δήλωσε ότι θα υπάρξει "επαγγελματική μετάβαση" στη διοίκηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, παρά την άρνηση του απερχόμενου προέδρου να παραδεχτεί ότι έχασε τις εκλογές.

Μιλώντας στον γενικό συντάκτη του The Hill, Στίβεν Κλιμονς στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ασφάλειας, ο O' Μπράιεν άφησε ανοιχτή την πιθανότητα ο Τραμπ να κερδίσει μια δεύτερη θητεία εάν τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές.

"Εάν υπάρξει νέα διοίκηση, αξίζει να έχει χρόνο μέχρι να εφαρμόσει τις πολιτικές της" δήλωσε ο O' Μπράιεν. "Μπορεί να έχουμε διαφωνίες πολιτικής, αλλά να δούμε, ότι οι Μπάιντεν-Χαρις στεφθούν νικητές- κάτι που φαίνεται μέχρι στιγμής - θα έχουμε μια πολύ επαγγελματική μετάβαση. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό", επεσήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

"Το σπουδαίο πράγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ότι έχουμε περάσει τη σκυτάλη και είχαμε ειρηνικές επιτυχημένες μεταβάσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους", δήλωσε ο O' Μπράιεν. "Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τη διαμάχη του Μπους με τον Γκορ το 2000, οπότε και η μετάβαση δεν ξεκίνησε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου", πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ.