8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Συμβούλιο Ευρώπης: Επιμορφωτικό πρόγραμμα αστυνομικών για τη βία κατά των γυναικών

Συμβούλιο Ευρώπης: Επιμορφωτικό πρόγραμμα αστυνομικών για τη βία κατά των γυναικών

Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο HELP και στόχο την επιμόρφωση των αστυνομικών σε θέματα βίας κατά των γυναικών με επίκεντρο τα δικαιώματα του θύματος δημιούργησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα προσφέρει λεπτομερή, πρακτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της ανταπόκρισης των αστυνομικών αρχών στις υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και της υποστήριξης στην πρόσβαση των θυμάτων στη Δικαιοσύνη.

Το εργαλείο βασίζεται στην εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών, όπως της Δανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Σουηδίας. Η σειρά μαθημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επαγγελματίες πρώτης γραμμής που έρχονται αντιμέτωποι με υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας, όπως επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί επιστήμονες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φοιτητές.

Η σειρά μαθημάτων είναι διαθέσιμη στα αγγλικά στο link http://help.elearning.ext.coe.int/login/index.php και σχεδιάζεται να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ