Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Περικλή Κοροβέση

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Περικλή Κοροβέση

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του συγγραφέα και αντιδικτατορικού αγωνιστή Περικλή  Κοροβέση εκφράζει ο πολιτικός κόσμος, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα και την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας. 

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κοροβέση εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter αναφέροντας ότι «Ένα σύμβολο της αντίστασης στη δικτατορία, ένας μαχητικός υπερασπιστής της δημοκρατίας, ο Περικλής Κοροβέσης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η υπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ανέφερε στο μήνυμά της ότι «ο Περικλής Κοροβέσης παρέμεινε ασυμβίβαστος και μαχητικός μέχρι το τέλος. Αφιέρωσε τη ζωή, τη δράση και τα κείμενά του στην υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Μέσα από τον λόγο του υπερασπίστηκε με πάθος την ελευθερία». «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολυπληθείς φίλους του», συμπλήρωσε.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τόνισε ότι «με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον συγγραφέα, διανοούμενο της Αριστεράς και αγωνιστή της αντίστασης κατά της χούντας, Περικλή Κοροβέση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στο συλληπητήριο μήνυμά του ότι αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση, «τον αγωνιστή της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, τον τολμηρό διανοούμενο, τον συγγραφέα που σημάδεψε με τα γραπτά του τη σύγχρονη πολιτική σκέψη της χώρας μας».

«Τον άνθρωπο», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «που κατέστησε σε όλη την υφήλιο γνωστά τα βασανιστήρια της χούντας των συνταγματαρχών, τόσο με το βιβλίο του “Ανθρωποφύλακες”, όσο και με τη κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που απομόνωσε την δικτατορία διεθνώς».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωση για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση  «Ανυπάκουος έζησε, ανυπάκουος έφυγε. Ο Περικλής Κοροβέσης έδειξε "ανυπακοή" απέναντι στην ανάγκη της συλλογικής μας επιθυμίας να μην βλέπουμε το κενό να μεγαλώνει. Επέλεξε να το διευρύνει» και πρόσθεσε πως «δεν δέχτηκε να φάει μισό το μήλο της ζωής του. Την ήθελε και τη ζωγράφισε ολόκληρη. Και έτσι θα τον θυμόμαστε».