Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από εργαζομένους στον Πολιτισμό

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από εργαζομένους στον Πολιτισμό

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον τομέα του Πολιτισμού, διεκδικώντας την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται επί της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ με ανακοίνωσή τους ζητούν μεταξύ άλλων την παροχή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 535 τον μήνα, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου αλλά και επιπλέον μέτρα στήριξης όπως επιδότηση ενοικίου, αναστολή πληρωμής δανείων και φόρων και φοροελαφρύνσεις.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αναλυτικά, τα αιτήματα των Εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό:

-Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα

- Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

-Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.

-Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

-Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.

-Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα.