7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Στρατηγός Φλώρος για άσκηση «Παρμενίων»: Βρέχει σίδερο και ατσάλι στο Φρούριο Έβρος

Στρατηγός Φλώρος για άσκηση «Παρμενίων»: Βρέχει σίδερο και ατσάλι στο Φρούριο Έβρος
Eurokinissi

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις με δύναμη και αποφασιστικότητα "προβάρουν" σκηνές αποτροπής "κλείνοντας την αυλαία" σε κάθε πρόκληση», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για την άσκηση «Παρμενίων» που διεξάγεται στον Έβρο.

«Σοκ και Δέος. Βρέχει σίδερο και ατσάλι στο #ΦρουριοΕβρος» προσθέτει στην ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» πραγματοποιηθήκε η άσκηση «Αίσιος Οιωνός» που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων της άσκησης «Παρμενίων».

Κατά το υποθετικό σενάριο της άσκησης, ο εχθρός είχε εξαπολύσει επιθετική ενέργεια εντός της Ελληνικής επικράτειας και παρασύρθηκε σε προσχεδιασμένο χώρο καταστροφής στην αμυντική τοποθεσία της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Οι φίλιες δυνάμεις έχοντας δημιουργήσει τακτικό πλεονέκτημα, εκτελούν αντεπίθεση και στην συνέχεια εκμεταλλευόμενες την σύμπτυξή των εχθρικών εκτελούν επιθετική ενέργεια για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών με σκοπό την ολοκληρωτική εξουδετέρωση του. Η ενέργεια υποστηρίχθηκε από πυρά πυροβολικού, επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση «Παρμενίων» συνεχίζεται απόψε με την άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή» στο πεδίο βολής «Αετού».