Στους 159 οι νεκροί - Κατέληξαν δύο γυναίκες σε ΝΙΜΤΣ, Ευαγγελισμό
Κορονοϊός

Στους 159 οι νεκροί - Κατέληξαν δύο γυναίκες σε ΝΙΜΤΣ, Ευαγγελισμό

Μεγαλώνει η λίστα με τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Παρασκευής σε ΝΙΜΤΣ και Ευαγγελισμό, φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 159.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 73χρονη γυναίκα που κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ ήταν από τα περιστατικά που είχαν προσβληθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.770 επιβεβαιωμένα συνολικά.

Το 55,3% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων, 610 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 51% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους θανόντες, 41 ή 26,3% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμη, 90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 116.233 κλινικά δείγματα.

35 κρούσματα στη Ν. Σμύρνη - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Θετικά βρέθηκαν 35 από τα 637 δείγματα που είχαν ληφθεί για κορονοϊό στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, με την περιοχή να τίθεται σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, μετά τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έδειξαν πως 35 άτομα από τον οικισμό ήταν θετικοί στον κορονοϊό, υπήρξε έκτακτη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, και αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», ενώ θα υπάρξει και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα συγκεκριμένα άτομα. Επιπλέον από το πρωί θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.