Στους 1.770 οι νεκροί - Ξεπέρασαν τις 70.000 τα κρούσματα
Κορονοϊός

Στους 1.770 οι νεκροί - Ξεπέρασαν τις 70.000 τα κρούσματα

Στους 1.765 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορονοϊού, καθώς μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν 105 νέοι θάνατοι, κυρίως στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας. Παράλληλα, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 70.000, ενώ μόνο σε μία ημέρα καταγράφηκαν συνολικά 2.048 νέα κρούσματα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Η επιτροπή ανέφερε ότι ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην επαρχία ανήλθε σε 1.696 και το σύνολο των κρουσμάτων σε 58.182.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας -πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο- καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσαν νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

30 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν τριάντα άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα (...) είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση (...) σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο Κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Επιβεβαιώθηκε το 35ο κρούσμα στην Ταϊλάνδη

Οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που έχουν εντοπιστεί στη χώρα σε 35 από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Το νέο κρούσμα είναι μια Κινέζα, ηλικίας 60 ετών, συγγενείς της οποίας είχαν ήδη μολυνθεί, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Δεκαπέντε από τα κρούσματα κρίθηκε έχουν αποθεραπευτεί και τους δόθηκε εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί.

Μέχρι σήμερα στην Ταϊλάνδη δεν έχει καταγραφεί κανένα θανατηφόρο κρούσμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥ για κορονοϊό: Η επιδημία μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση

Κορονοϊός: Οι χώρες και οι περιοχές που πλήττονται

Ιαπωνία: Θετικοί στον κορονοϊό 14 Αμερικανοί που αποβιβάστηκαν από κρουζιερόπλοιο

AP Photo/Mark Schiefelbein