ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία. Το ηλεκτρονικό «χτύπημα» έγινε με τον πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα ιό Sudikobi, για τον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ έχουν επιληφθεί του θέματος, μετά από αίτημα της ηγεσίας του Υφυπουργείου, ωστόσο όπως εκτιμούν ειδικοί δεν είναι εφικτό να ανιχνευτεί ο τρόπος επίθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Υφυπουργείου, λόγω της επίθεσης υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας ορισμένων αρχείων, ενώ είναι αναγκαία η αναβάθμιση «των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ' όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες».