Στο νοσοκομείο δεύτερος ναυτικός του «Ελ. Βενιζέλος» με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο δεύτερος ναυτικός του «Ελ. Βενιζέλος» με κορονοϊό

Στα 20 παραμένουν μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά, ενώ και δεύτερος επιβαίνοντας, μέρος του πληρώματος, εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα του ιού.

Προ ημερών εισήχθη για νοσηλεία ένας 72χρονος Ελβετός από το κρουαζιερόπλοιο, ενώ όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βράδυ της τρίτης μεταφέρθηκε και ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σήμερα εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα εξετάσεων για τη νόσο του κορονοϊού και στους υπόλοιπους επιβαίνοντες από τα 363 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ, πέραν των 20 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γνωστοποίησε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται πως το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες, μεταφέροντας Τούρκους τεχνίτες στο Καντίθ της Ισπανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων, ενώ σταδιακά εξομαλύνονται προβλήματα που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν στην τροφοδοσία του πλοίου.

Τέλος, εκτός από τους 36 Έλληνες ναυτικούς, στο σκάφος υπάρχουν ναυτικοί 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί και 83 Ινδονήσιοι.

Richard Wainwright/AAP Image via AP