Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Πάνω από 30.000 εμβολιασμοί ημερησίως
Β. Κικίλιας

Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Πάνω από 30.000 εμβολιασμοί ημερησίως

Η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, 235 σε σύνολο 265.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

Ο υπουργός, μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την πορεία ενός μωρού 24 ημέρων, διασωληνωμένου στην εντατική του «Αγλαΐα Κυριακού». «Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να σκεφτούμε αυτήν την εικόνα, ώστε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία», τόνισε.

«Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί», είπε ο κ. Κικίλιας, «με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό».

«Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα  προς μίμηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης πως επί «δώδεκα μήνες, η χώρα και όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση Υγείας. Οι άνθρωποι της Υγείας έχουν περάσει πολλά έναν χρόνο τώρα και δεν έχουν λυγίσει. Η ανθρώπινη υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Κοντά μας η κοινωνία, σε ένα ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης».

Α. Κοτανίδου:Το ΕΣΥ στήριξε όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις

Από την πλευρά της η καθηγήτρια κα Κοτανίδου ανέφερε πως το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε από την αρχή της πανδημίας.

Σημείωσε ότι η  Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας. 

Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, «μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο», όπως είπε.