Στις 25 Φεβρουαρίου η υπογραφή μνημονίου με UEFA - FIFA
Ποδόσφαιρο

Στις 25 Φεβρουαρίου η υπογραφή μνημονίου με UEFA - FIFA

Στην Αθήνα θα βρεθούν ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρέγκ Κλάρκ στις 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπογραφεί με την ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο για τη συνεργασία στο πλαίσιο της ανάταξης και τις επανεκκίνησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο που θα θεσπίζει συγκεκριμένους κανόνες και ποινές για τις ομάδες  

Την ημερομηνία της υπογραφής ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο της FIFA, επισημαίνοντας ότι ως  επικεφαλής της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας και την αύξηση των εσόδων στο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Χθες στη Ζυρίχη βρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, που έχει αναλάβει τις συζητήσεις με την Παγκόσμια και την Ευρωπαική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου προκειμένου να μετουσιωθεί σε πράξη η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή κανόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και ποινών σε όσους τους παραβιάζουν που θα φτάνουν μέχρι και την αποβολή από τις διεθνείς και ευρωπαικές διοργανώσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με τον Γκρέγκ Κλάρκ και οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA «Με την παρότρυνση των ελληνικών Αρχών, ο Κλαρκ επιβεβαίωσε ότι η FIFΑ θα εργαστεί μαζί με την UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να λύσουν τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ειχε προηγηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της UEFA, που επίσης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συμβάλλει στην ελληνική προσπάθεια για αλλαγές στο δημοφιλέστερο εκ των αθλημάτων.

Σημειώνεται ότι ο προέδρος της FIFA έχει επίσης τοποθετηθεί με ιδιαίτερα θετικό τρόπο ως προς τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού.