Κορονοϊός: Στην Κίνα ειδικοί του ΠΟΥ - Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα

Στην Κίνα ειδικοί του ΠΟΥ - Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα

Στην Κίνα μεταβαίνει ειδική επιστημονική ομάδα του ΠΟΥ μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Πεκίνο μετά την αύξηση των θυμάτων που υπερβαίνουν πλέον αυτό του SARS και τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων. Αυξάνονται τα κρούσματα σε Ασία και Ευρώπη. Την ίδια στιγμή σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι κινεζικές αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού που πλέον βρίσκεται στα όρια του να εξελιχθεί σε πανδημία έχοντας ήδη στερήσει τη ζωή 814 ανθρώπων.

Την ανησυχία που επικρατεί στην Κίνα φανερώνει η απόφαση των αρχών της χώρας να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία στην επαρχία Χουμπέι έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η επαρχία Χουμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων έως το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, κατεγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας τον αριθμό σε 37.592 παγκοσμίως. Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, κατεγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι και 2.147 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το Reutres πάνω από 20.000 γιατροί και νοσοκόμες έχουν σταλεί στην περιοχή.

Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.Ο χάρτης του πανεπιστημίου Johns Hopkins που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ δύο ακόμη άνθρωποι ανιχνεύτηκαν θετικοί για το νέο κορονοϊό στη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα σε 27, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Οι δύο επιβεβαιωμένοι ασθενείς είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που επισκέφτηκαν την επαρχία Κουανγκτούνγκ στην Κίνα από το Νοέμβριο μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί η διάγνωση της μητέρας του άντρα που ζει με το ζευγάρι, ότι είχε προσβληθεί από το νέο κορονοϊό.

Τρεις από τους 27 ανθρώπους που νόσησαν, έχουν αναρρώσει και πήραν εξιτήρια από το νοσοκομείο.

Επίσης το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα το δεύτερο κρούσμα στη χώρα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, που βγήκαν θετικές στον ιό. Τα άλλα τρία άτομα βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Ο ασθενής είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που τέθηκαν υπό (ιατρική) παρακολούθηση στη Μαγιόρκα την Παρασκευή αφότου ήρθαν σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με τον ιό.

Στη Βρετανία εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό και τέταρτο άτομο, το οποίο προσβλήθηκε από έναν άλλο Βρετανό ασθενή στην Γαλλία που είχε διαγνωστεί προηγούμενα να νοσεί, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.