Στη Wall Street δεν «βλέπουν» εκλογικό θρίλερ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ

Στη Wall Street δεν «βλέπουν» εκλογικό θρίλερ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν σταθερό προβάδισμα στον Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο να εξακολουθεί να δίνει αμφιλεγόμενα μηνύματα όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όλο και περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν να απομακρύνεται το σενάριο ενός "θρίλερ" τη μέρα των εκλογών.

Συγκεκριμένα, πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg επικαλείται σημειώματα αναλυτών από τις τράπεζες JP Morgan και Citigroup στα οποία αναφέρεται ότι "είναι απίθανη μια επανάληψη του θρίλερ των εκλογών του 2000". 

Υπενθυμίζεται ότι πριν είκοσι χρόνια, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κλήθηκε ουσιαστικά να αποφασίσει αν ο Αλ Γκορ ή ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, με μήλον της έριδος την ελάχιστη διαφορά ψήφων στη πολιτεία της Φλόριντα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει από την πλευρά του, ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ιδιαίτερα στη περίπτωση που η διαφορά του από τον Μπάιντεν είναι μικρή, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Σε ανάλογους τόνους με τους συναδέλφους τους, ήταν πάντως και το πρόσφατο σημείωμα των ειδικών της Barclays που αναφέρει ότι "Έχουν μειωθεί εξαιρετικά οι πιθανότητες αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών. Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters σε ανάλυση του τονίζει ότι "Η Wall Street υπολογίζει ήδη σε ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν και το Κογκρέσο που θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε και ο Τεντ Κρουζ ένας από τους πλέον προβεβλημένους Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος δήλωσε ότι "ανησυχεί για ήττα ανάλογη με αυτή της εποχής του Γουοτεργκειτ".

Η τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου ABC news σε συνεργασία με την εφημερίδα Washington Post επιβεβαιώνει τους φόβους του Κρουζ καθώς φέρνει τη διαφορά του Μπάιντεν με τον Τραμπ στις 12 ποσοστιαίες μονάδες είκοσι δύο μέρες πριν τις κάλπες. 

Με φόντο τα παραπάνω, οι αναλυτές της Goldman Sachs φαίνεται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, ανώτερα στελέχη της Goldman δήλωσαν ότι "Το πιο σημαντικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο. Πιο σημαντικό από τις εκλογές που είναι πιο σημαντικές από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου".plyForward