8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης την ερχόμενη εβδομάδα

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης την ερχόμενη εβδομάδα

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει το βράδυ της Δευτέρας (15/11) ή την Τρίτη (16/11) σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ όπως ανέφερε η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισήμανε πως το 2022 θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει μια πρόσθετη αύξηση πέραν του 2% που έχει δοθεί από 1/1/2022 στον κατώτατο μισθό. Επίσης, τόνισε πως για το 2021 αναμένει ανάκαμψη υψηλότερη από 6.1% και σημείωσε ότι στις αρχές του 2022 θα έχουμε καλύψει όλη την απώλεια του 2020.

Έκανε λόγο για δύο δύσκολες καταστάσεις, την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, για τις οποίες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί για τον Ιούνιο η έναρξη αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΕΝΦΙΑ, έκανε γνωστό πως δεν έχει ολοκληρωθεί η άσκηση επί των νέων αντικειμενικών τιμών και ξεκαθάρισε πως δεν είναι επιθυμία της κυβέρνησης περισσότερα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και να ξεκινήσει η αποπληρωμή του τον Μάρτιο σε περισσότερες δόσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα αρχίσει να καταβάλλεται κανονικά από την 1η Ιανουαρίου ενώ αντιθέτως μελετάται η παράταση στο συμψηφισμό πάγιων δαπανών με φορολογικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις και για το 2022.