Τουρκικά ΜΜΕ: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Χ. Ακάρ για επιθεώρηση στρατευμάτων

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Χ. Ακάρ για επιθεώρηση στρατευμάτων
Χουλουσί Ακάρ
Twitter.com

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ελληνοτουρκική μεθόριο πραγματοποίησε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη στην Αδριανούπολη μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιθεώρηση την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, αλλά και στρατεύματα στα σύνορα με τη χώρα μας και τη γειτονική Βουλγαρία.

To μεσημέρι της Πέμπτης, ο Χ. Ακάρ είχε δηλώσει πως η Τουρκία «ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Άγκυρα», στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), οι οποίες έχουν διακοπεί.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε», όπως είπε, «η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" (σ.σ.: αναφερόμενος στα κατεχόμενα), στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.