Στα ελληνικά νησιά η Lufthansa και πάλι από τον Ιούνιο

Στα ελληνικά νησιά η Lufthansa και πάλι από τον Ιούνιο

Ξαναρχίσει πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση εκπροσώπου του ομίλου. Την ίδια ώρα ο Όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την γερμανική κυβέρνηση για την έγκριση ενός σχεδίου διάσωσης του αερομεταφορέα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος, το Φάρο της Πορτογαλίας, η Βενετία, η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μάλαγα στην Ισπανία. Διευκρίνισε επίσης πως όλες οι παραπάνω πτήσεις θα αναχωρούν από την βάση της Lufthansa, στην Φραγκφούρτη.

Το Reuters, επίσης μεταδίδει ότι ακόμα περισσότεροι προορισμοί πρόκειται να ανακοινωθούν προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η επέκταση των δρομολογίων της εταιρείας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Lufthansa αποκάλυψε τα σχέδιά της για επανάληψη των πτήσεων τις προς σημαντικούς διεθνείς προορισμούς, όπως το Λος Άντζελες, το Τορόντο και το Μουμπάι από τον Ιούνιο, καθώς προχωρά σε επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της η οποία είχε σχεδόν διακοπεί πλήρως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν και στην αεροπλοΐα μετά την εμφάνιση του νέου κορονοϊού.

Εξάλλου, την Πέμπτη ο Όμιλος γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για το σχέδιο διάσωσης της Lufthansa, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την παραχώρηση του 20% των μετοχών της. Η εφημερίδα Bild am Sonntag, που δεν αναφέρει τις πηγές της, υποστηρίζει ότι το δάνειο αυτό θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.