Κορονοϊός: Στα 84 τα κρούσματα - Β. Κικίλιας: Να μένουν σπίτι οι ευπαθείς ομάδες

Στα 84 τα κρούσματα - Β. Κικίλιας: Να μένουν σπίτι οι ευπαθείς ομάδες

Έντεκα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον κατάλογο των νοσούντων στη χώρα μας στους 84.

Ειδικότερα, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. 56 συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, οι 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Όπως ενημέρωσε ο ειδικός λοιμοξιωλόγος ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε τέσσερα κρούσματα δεν έχει εξακριβωθεί πως μεταδόθηκε ο ιος, καθώς δεν υπήρχε προφανής λόγος.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι στο επόμενο δίμηνο τα κρούσματα θα είναι σε έξαρση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στα σπίτια τους και συνέστησε υπευθυνότητα σε όλους καθώς όπως είπε οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γι αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: Ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς.

«Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους.Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας.Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.