7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορονοϊό, όχι για τον λαϊκισμό...»

Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορονοϊό, όχι για τον λαϊκισμό...»

«Ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε χτες από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί...», σχολιάζει σκωπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού τις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον αριθμό εμβολίων που έχουν παραληφθεί.

«Ξέρουμε ότι έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις» αναφέρει ο Στ. Πέτσας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια» και ότι «θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Όπως εξηγεί άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέχρι τέλος Ιανουαρίου η Ελλάδα θα λάβει 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας, επισημαίνοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια.

Αυτό που είχε ειπωθεί ήταν πως «ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα», υπογραμμίζει.

«Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα, άλλωστε εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο Στ. Πέτσας, που τονίζει ότι «η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πέτσα:

«Ξέρουμε ότι  ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. “Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί”, δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί... Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια.

Η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που της αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή.

Επίσης, κανένας από την Κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα.

Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου».