Στ. Πέτσας: Η κοινωνία προχωράει, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος

Στ. Πέτσας: Η κοινωνία προχωράει, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος

«Είναι ανατριχιαστικό και θλιβερό αυτοί που δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού για την απόφασή του να αποζημιωθούν  οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το 2020 δεν είναι 2010. Η κοινωνία προχωράει μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος».

Αναφερόμενος στη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τους τρεις εργαζόμενους και το αγέννητο μωρό που δολοφονήθηκαν δέκα χρόνια πριν στο κτήριο της τράπεζας, αύριο το μεσημέρι, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «η συμβολική αυτή κίνηση ενότητας αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία» και υπενθύμισε πως με απόφαση του Πρωθυπουργού, που έχει γνωστοποιηθεί στους συγγενείς των θυμάτων, το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που είχε ασκηθεί υπηρεσιακά, «ώστε να καταβληθούν επιτέλους οι σχετικές αποζημιώσεις». 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό», ενώ χαρακτήρισε την αυριανή εκδήλωση για τους νεκρούς της Marfin «υποκριτική παράσταση» και «επικοινωνιακή φιέστα».