Στ. Πέτσας για Μάτι: «Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν σε έγκλημα συγκάλυψης»

Στ. Πέτσας για Μάτι: «Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν σε έγκλημα συγκάλυψης»

«Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου, και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις ηχητικές αποκαλύψεις για το Μάτι.

Ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι πως «οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί» και υπογράμμισε πως «είναι απαραίτητο -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες» «Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», τόνισε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την κ. Γεροβασίλη πως «αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της, όπως η ίδια ισχυρίζεται».

Σε ερώτηση για το ρεπορτάζ για το Μάτι και για το εάν υπάρχουν ευθύνες του κ. Τσίπρα, είπε: «Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί σε όλα όσα έχουμε ακούσει. Ας ακούσουμε τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος συγκαλούσε αυτές τις συσκέψεις, ο οποίος είχε την εποπτεία των εξελίξεων, να πει τς ακριβώς συνέβη εκείνες τις ημέρες. Εμείς έχουμε ευθύνη να λάμψει η αλήθεια».