Στ. Πέτσας: «Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τους παλληκαρισμούς»

Στ. Πέτσας: «Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τους παλληκαρισμούς»

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο Στ. Πέτσας σημειώνοντας ότι όσον αφορά την προτροπή του πρώην πρωθυπουργού να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ο κ. Πέτσας τον κάλεσε να αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «το θέατρο του παραλόγου που έστησε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες»,.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας πως «η σιωπή του (σ.σ.: του κ. Τσίπρα) διευρύνει το ''πολιτικό κατηγορητήριο'' στις συνειδήσεις των πολιτών. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που - από το 2018 μιλώντας στη Βουλή - υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».

«Πρώτη η Ελλάδα σε αύξηση αναζητήσεων για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων»

Την Τετάρτη «κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα», δήλωσε ο Στ. Πέτσας, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως πολύ θετικό ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των Financial Times.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Σημειώσε επίσης ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται».

«Ο κορονοϊός όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν έχει εξαφανιστεί. Ας μη χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας «έτσι ώστε όλοι μαζί να βρεθούμε το συντομότερο δυνατό όρθιοι στο δρόμο της ανάκαμψης».

Αναφερόμενος στον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως αύριο στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους νέους κανόνες των διαδηλώσεων

Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις διαδηλώσεις προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε το σχέδιο νόμου «καλύπτει ένα υπαρκτό κενό και επιθυμεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του συνέρχεσθαι».

«Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.