7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Στ. Κοντονής: Σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε πλημμέλημα την δωροδοκία

Στ. Κοντονής: Σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε πλημμέλημα την δωροδοκία

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, έκανε λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις που ήταν να εκδικαστούν προεκλογικά να τεθούν στο αρχείο.

"Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω", είπε ο κ. Κοντονής.

"Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο. Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι' αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών", πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κοντονής  άδειασε για μια ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάληψη του ΑΠΘ και τη στάση του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαιωάννου, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση του να καλέσει την Αστυνομία.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως αυτό πρόβλεπε και ο νόμος που το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε προωθήσει.