ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Στ. Καλαφάτης: Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας

Στ. Καλαφάτης: Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας

«Δίνουμε τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε ένα σημαντικό τείχος ανοσίας», επισημαίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Επιπροσθέτως αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη μετάθεση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι οι καταστηματάρχες της πόλης ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε αγορά ούτε οικονομία. Παράλληλα, αναφέρει ότι μίλησε με εκπροσώπους των καταστηματαρχών και με τον πρωθυπουργό και προσθέτει μάλιστα ότι ήταν δεδομένη η απόφασή του για τη λήψη μέτρων στήριξης σε όλες τις επιχειρήσεις που θα έμεναν κλειστές, έστω και για λίγο, τον Απρίλιο.

Όσον δε αφορά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα», υπογραμμίζει ότι «προφανώς 38 δισ. ευρώ - 24 δισ. το 2020 και άλλα 14 δισ. τους πρώτους μήνες του 2021- δεν είναι “ψίχουλα”, αλλά ένα τεράστιο ποσό που όμοιό του ουδέποτε υπήρξε. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναμασά όσα έλεγε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δεν δείχνει παρά μόνο τον λαϊκισμό και τη μιζέρια της πολιτικής του».

Επιπλέον διευκρινίζει ότι οι απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να υποκινήσουν αντισυστημικές συμπεριφορές, να πατήσουν στην κούραση του κόσμου και να διχάσουν, δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά υπονομεύουν την πορεία της χώρας.

Τέλος, σχετικά με τα έργα και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι «αυτή η κυβέρνηση έβαλε τις βάσεις για μια σειρά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα, τις δυνατότητες, τις προοπτικές της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ό,τι είπαμε γίνεται, χωρίς λοξοδρομήσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Η αρχή έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…οι Μακεδόνες βλέπουμε τώρα ότι χρόνια αιτήματά μας γίνονται πράξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ