7ος χρόνος, ημέρα 2227η
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία -Υπ. Υγείας: Δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών για να ανακοπεί το τέταρτο κύμα

Γερμανία -Υπ. Υγείας: Δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών για να ανακοπεί το τέταρτο κύμα
Φωτογραφία Αρχείου
Ap Newsroom

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική όπως ποτέ πριν στη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος προειδοποίησε ότι μόνο μια δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών θα μπορούσε να ανακόψει το τέταρτο κύμα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική όπως ποτέ άλλοτε σε αυτήν την πανδημία», είπε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου. «Όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Επιστρατεύονται οι «ιπτάμενες μονάδες εντατικής θεραπείας» για τη μεταφορά νοσούντων

Η Γερμανία ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην πανδημία να μεταφέρει βαριά άρρωστους ασθενείς σε άλλες περιοχές της χώρας για να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που ξεπερνούν τα 76.000, σύμφωνα με το Reuters.

Την προηγούμενη μέρα, η Γερμανία είχε περάσει το όριο των 100.000 θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19, εν μέσω προειδοποιήσεων από νοσοκομεία κυρίως στο νότο και το ανατολικό τμήμα της χώρας ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν πλήρως.

Αργότερα την Παρασκευή, η γερμανική αεροπορία θα μεταφέρει βαριά άρρωστους ασθενείς με COVID-19 από τη νότια πόλη Memmingen στο Muenster κοντά στο Osnabrueck στο βορρά για να ανακουφίσει τις κλινικές στο νότο.

Είναι η πρώτη φορά που η πολεμική αεροπορία πρέπει να χρησιμοποιήσει τις λεγόμενες «ιπτάμενες μονάδες εντατικής θεραπείας», αεροπλάνα με έως και έξι κρεβάτια ΜΕΘ, για τη μεταφορά ασθενών με COVID-19 στη Γερμανία.

Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: Η νέα παραλλαγή δεν έχει εμφανιστεί στη Γερμανία

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί στη Γερμανία ή στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ και πρόσθεσε ότι κάποιες μεταλλάξεις που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή προκαλούν έντονη ανησυχία.

"Υπάρχουν άλλες μεταλλάξεις (που προέρχονται από τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική) των οποίων η βιολογική σύσταση είναι ασαφής. Στην πραγματικότητα ανησυχούμε πολύ", είπε σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ.

"Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω να έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη ή στη Γερμανία αυτή η παραλλαγή", είπε ο ίδιος.

Η παραλλαγή -η B.1.1.529- έχει «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή θα μπορούσαν να τη βοηθούν να διαφεύγει από την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και να την καταστήσουν περισσότερο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.