ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Σωστά η κυβέρνηση πήγε το θέμα στον οικονομικό εισαγγελέα - Διαστρέβλωση όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σωστά η κυβέρνηση πήγε το θέμα στον οικονομικό εισαγγελέα -  Διαστρέβλωση όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά την προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι ήταν μια σωστή κίνηση καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος. 

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο τονίζοντας ότι ενήργησε για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα.

«Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα» δήλωσε. 

Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Εχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».