7ος χρόνος, ημέρα 2219η
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν τα επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκης. Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη αν πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, ξεκαθάρισε ότι το εισοδηματικό κριτήρια των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Ο κ. Σκυλακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν αδικίες, αλλά όπως είπε δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και κατά συνέπεια διόρθωση των αδικιών.

Σε ότι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, είπε ότι θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Συμπλήρωσε δε πως εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας,

Το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.