7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Σκυλακάκης: 100 στελέχη του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο

Σκυλακάκης: 100 στελέχη του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο
Eurokinissi

Στο δημόσιο πρόκειται να ενταχθούν 100 στελέχη του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις, καθώς οι υπάλληλοι θα εργαστούν ως «κομάντο» για δύο έως τρία χρόνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι «με μια διάταξη δημιουργούμε ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού».
 

Ομάδα 100 υπαλλήλων για δύο έως τρία χρόνια

 

Το Ταμείο, εξήγησε ο Θ. Σκυλακάκης, αποτελεί απότομη προσθήκη διαδικασιών που μετά θα φύγει, θα ήταν παράλογο να κάνουμε προσλήψεις παίρνοντας ανθρώπους που θα κάτσουν ένα, δύο και τρία χρόνια. 

Διευκρίνισε ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι από 100, και «θα δουλέψουν σαν ‘κομάντος’ όπου έχουμε ανάγκες». «Και η ίδια η υπηρεσία θα έχει ημερομηνία λήξης, το Μάρτιο του ’27» σημείωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μονιμότητάς τους.

«Θα καταθέσουμε σήμερα ή αύριο διατάξεις σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει των οποίων μπορούν να ελέγχονται δικαστικά οι προκηρύξεις ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις με ανθυπολεπτομέρειες στην προκήρυξη» πρόσθεσε. 

Το μεγάλο κομμάτι που άφορα τις ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα έχει καθόλου γραφειοκρατία, η επένδυση θα εγκρίνεται μέσα σε μερικές εβδομάδες μετά τη σχετική έγκριση του φορέα που χρηματοδοτεί διαβεβαίωσε ο υπουργός.  

«Ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική» 

 

Ο Θ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική... Είναι καθοριστικής σημασίας για να μην έχουμε περιπέτειες να προχωρήσει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα ο εμβολιασμός, κυρίως στους ηλικιωμένους από κάποια ηλικία και πάνω όπου δεν έχουμε πετύχει ακόμα τα βέλτιστα νούμερα, και προφανώς και στους νέους και τις υπόλοιπες κατηγορίες».

Με αφορμή τα 150 ευρώ στους νέους ο Θ. Σκυλακάκης είπε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα κινήτρων, «αλλιώς θα έπρεπε να δώσουμε κίνητρα σε 9 εκατ. ενήλικες, είναι υποχρέωση δημόσιας υγείας και υποχρέωση για τον εαυτό μας».

«Δεν μιλάμε τόσο για λοκντάουν, όσο για δυνατότητες των εμβολιασμένων και αυτών που έχουν περάσει ασθένεια να συμμετέχουν στις οικονομικές δραστηριότητες. Από την ώρα που η πλειοψηφία είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες δεν δικαιολογείται η λήψη μαζικών οικονομικών μέτρων» ξεκαθάρισε ακόμα. Ό,τι είναι στον προγραμματισμό παραμένει, κάτι καινούργιο δεν υπάρχει, κατέστησε σαφές για τυχόν νέες ενισχύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε ακόμα ότι «είμαστε σε roller coaster, πηγαίνουμε πάνω κάτω, αλλά δεν κινδυνεύει ο στόχος στο 3,6% ανάπτυξη για τη φετινή χρονιά». «Το 3,6% χωράει και αρκετή πίεση από πλευράς μείωσης του τουρισμού» είπε.