ΓΔ: 900,06 2,51 (0,28 %)

Τζίρος: 41,31 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 900,06 2,51 (0,28 %)

Τζίρος: 41,31 εκατ. €   RT

Γ. Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά, η αγορά και η κοινωνία

Σκοπός μας εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά, η αγορά και η κοινωνία

Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου, σταδιακά, να ανοίξει η αγορά και η κοινωνία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επισήμανε πάντως -μιλώντας στο Mega-  ότι το αν θα επεκταθεί το καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης και μετά την Καθαρά Δεύτερα είναι κάτι που θα εξεταστεί την επόμενη Παρασκευή και η όποια συζήτηση είναι πρώιμη, όπως αντιστοίχως και η όποια συζήτηση για την 25η Μαρτίου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, δήλωσε πως επιθυμία είναι να ανοίξει με τη φυσική παρουσία των πελατών αλλά με αυστηρούς Όρους και έλεγχο της κινητικότητας. Ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο κοστίζει στην οικονομία 1,5 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι πρόθεση είναι και το ισόρροπο άνοιγμα των σχολείων.

Επιπροσθέτως ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ελπίδα του το Πάσχα να είμαστε στα χωριά μας, λέγοντας ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μέτρα πρόληψης και η χρήση μάσκας. Εντούτοις υπογράμμισε ότι είμαστε πολύ μακριά για να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το Πάσχα

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων οφείλεται αφενός στις μεταλλάξεις, που σε κάποιες περιοχές όπως είναι η Αττική αγγίζουν το 90% των κρουσμάτων και αφετέρου στον αυξημένο αριθμό τεστ, που κάποιους μέρες ξεπερνούν και τις 60 χιλιάδες.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές κλινικές, δήλωσε ότι έχει υπάρξει συνεργασία του δημοσίου με ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις επρόκειτο για πρωτοβουλία των ιδιωτών. Εξήγησε πως όταν μιλάμε για επίταξη σημαίνει ότι δημόσιο πληρώνει τις δομές αυτές

Τλελος, αναφερόμενος στην απεργία πεινάς του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι ο Κουφοντίνας ζητάει από την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο για τις μεταγωγές των κρατουμένων ή να μην τον επιβάλει. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «εξαιρέσεις από το νόμο δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».