ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Σήμερα η απολογία των δύο ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Σήμερα η απολογία των δύο ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη
Eurokinissi

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν στις 10 το πρωί τα δύο ανήλικα αδέλφια 17 και 15 ετών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στον σταθμό Μετρό της Ομόνοιας, επειδή τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η υπεράσπιση των δύο αγοριών, αλλά και όπως φαίνεται να προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις της μητέρας τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μετάνοια για τις πράξεις τους ωστόσο επικαλούνται προκλητική συμπεριφορά του θύματος, το οποίο φέρεται να εκκίνησε τον διαπληκτισμό μαζί τους χωρίς να δηλώσει την ιδιότητα του, με αφορμή την μη χρήση μάσκας από τους δύο μαθητές.

Η υπερασπιστική γραμμή των δύο αγοριών είναι ότι δέχθηκαν ισχυρή πρόκληση από τον σταθμάρχη, ο οποίος τους μίλησε προσβλητικά και τρομοκρατήθηκαν από την επιμονή του όταν βρέθηκαν και οι τρεις εκτός συρμού στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και την κατηγορία της απείθειας, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Στη διάθεση του ανακριτή είναι όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση, το οποίο και θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις ενός εκάστου εμπλεκόμενου στον χώρο του συμβάντος.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ειδικός φρουρός που φέρεται βρισκόταν σε συνεννοήσεις με την μητέρα των δύο αγοριών το κρίσιμο διάστημα μετά το περιστατικό παρέχοντας συμβουλές, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο ειδικός φρουρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, το οποίο βοήθησε την Ελληνική Αστυνομία να ταυτοποιήσει και να προχωρήσει στη σύλληψη των δυο ανηλίκων, τα οποία, όπως δείχνουν οι εικόνες, τον χτυπούσαν με σφοδρότητα.

Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο Open TV και εμφανίζονται οι δράστες και όλο το σκηνικό της επίθεσης που έγινε στον σταθμάρχη στην αποβάθρα.