Σφοδρή αντιπαράθεση Πολάκη - Βούτση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση Πολάκη - Βούτση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Βούτση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε, όπως είπε, μαζί με την διακυβέρνηση να πάρει και την «εξουσία» και «χρέωσε» στον Νίκο Βούτση την εκλογική ήττα επειδή έχασε «τη μάχη των καναλιών» γιατί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν είχε, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, την πολιτική βούληση να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής για το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Βούτσης ζήτησε το λόγο και σε εκείνο το σημείο στην διένεξη ενεπλάκη και ο Στέλιος Παππάς ο οποίος ζήτησε αυτό να μην γίνει και να διατηρηθεί η σειρά που υπήρχε.

Τελικά ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής που είπε ότι «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας» και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε λέγοντας ότι δεν θα άλλαζε το Σύνταγμα αλλά ο κανονισμός της Βουλής και από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε κερδισμένος αφού θα κατάφερνε να ασκήσει κομματική εξουσία.