ΓΔ: 906,81 -0,27 (-0,03 %)

Τζίρος: 52,07 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,81 -0,27 (-0,03 %)

Τζίρος: 52,07 εκατ. €   RT

«Σφήνα» της Cosmote για τα τηλεοπτικά του επόμενου πρωταθλήματος

«Σφήνα» της Cosmote για τα τηλεοπτικά του επόμενου πρωταθλήματος
EUROKINISSI

Νέο τοπίο πάει να δημιουργηθεί στα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Cosmote TV για να αγοράσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του επόμενου πρωταθλήματος, που αυτή τη στιγμή ανήκουν στη NOVA, η οποία ασφαλώς θα ήθελε να κρατήσει το προϊόν και τα επόμενα χρόνια. 

Η Cosmote TV ζητάει όλο το πακέτο με μια σύμβαση και για τις 14 ομάδες της Λίγκας οι οποίες θα πρέπει μετά να τα μοιράσουν με τον τρόπο που θα θεωρήσουν εκείνες καλύτερο.

Τη συγκεκριμένη στιγμή κάθε ΠΑΕ έχει δική της ξεχωριστή σύμβαση, αλλά το θέμα της κεντρικής διαχείρισης έχει πέσει στο τραπέζι για τη επόμενη περίοδο εδώ και καιρό.

Εκείνο που θα μετρήσει περισσότερο, φυσικά, είναι τι ακριβώς θα προσφέρει το καθένα από τα δύο ενδιαφερόμενα συνδρομητικά κανάλια. Αν το πoσό της Cosmote είναι τέτοιο που να καλύπτει τις απαιτήσεις των τεσσάρων «μεγάλων», τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Αν όμως η NOVA εξακολουθήσει να δίνει περισσότερα στον Ολυμπιακό (11,5 εκατομμύρια ευρώ φέτος), στον ΠΑΟΚ (8 εκατομμύρια), στον Παναθηναϊκό (8 εκατομμύρια) και στην ΑΕΚ 6,5 εκατομμύρια), τότε το πιθανότατα οι τέσσερις να συνεχίσουν και πάλι μόνοι τους. 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η Cosmote ζητάει να κλείσει μία κεντρική συμφωνία με όλες τις ομάδες και δεν ενδιαφέρεται για μεμονωμένες συμβάσεις. 

Προφανώς οι επαφές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, οπότε οι ζυμώσεις και διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τους  επόμενους μήνες.